't Brakenkerkje

Kerstconcert Marcia Bamberg Swing QuartetHet Marcia Bamberg Swing Quartet in kerstsfeer Met Ronald Weel en John Ligthart op gitaar en Daniël Gueli op contrabas zingt Marcia Bamberg met veel  passie de meest prachtige Franse en Engelse liedjes in de muziekstijl van Django Reinhardt, de grondlegger van de gipsyjazz muziek.
De ‘gipsyjazz’ of ook wel ‘gipsy swing’ muziek is in Nederland bekend geworden door onder andere het Rosenberg Trio.
Het grootste deel van het repertoire van het Marcia Bamberg Swing Quartet komt oorspronkelijk uit de jaren ´20, ´30 en ´40 en is destijds geschreven voor diverse musicals en films. Door artiesten als Fats Domino, Billy Holiday,
The Andrew Sisters, Frank Sinatra, Yves Montand en Edith Piaf zijn veel van deze liedjes wereldberoemd geworden.
In die eerste helft van de 20ste eeuw is deze muziek ook terecht gekomen bij de uiterst muzikale zigeuner families die de wereld rondreisden en, tot op de dag van vandaag, hun versies van deze liedjes spelen. Hun specifieke muziekstijl zorgt voor veel vrolijkheid en romantiek, waardoor u zich herhaaldelijk op een terrasje in het mooie Parijs zult wanen… Tijdens dit unieke concert net voor de kerstdagen speelt het Marcia Bamberg Swing Quartet naast hun gebruikelijke repertoire ook traditionele en sfeervolle kerstnummers in de gipsy swing stijl.
Het Brakenkerkje (en het kwartet!) zal in kerstsferen versierd zijn, het wordt een voorstelling die u niet wilt missen!

Een impressie:

https://youtu.be/ijBPUL6Ufsc


Voor meer informatie:

https://marciabamberg.nl/marcia-bamberg-swing-quartet


Terug naar programmaoverzicht

Een totaal overzicht van ons programma vindt u op https://www.concertcheck.nl